Rendezvény

2024.06.02. 14:37

Ropták a táncot a fiatalok a Somosi Gyermek Néptánctalálkozón

Immár 26. alkalommal rendezték meg a nagy múltra visszatekintő Somosi Gyermek Néptánctalálkozót szombat délelőtt, amely szűkebb hazánk egyetlen gyermek néptánctalálkozója.

Nagy Orsolya

A Somosi Gyermek Néptánctalálkozó a szűkebb hazánkból érkező tíz csoport felvonulásával kezdődött a templomtól egészen a Petői Sándor Művelődési Házig.

Idén is nagy sikert aratott a Somosi Gyermek Néptánctalálkozó
Idén is nagy sikert aratott a Somosi Gyermek Néptánctalálkozó
Fotó: Révay Judit / Forrás: Beküldött fotó

Tábori Anita polgármester portálunknak elmondta, hogy a találkozón nem csak néptáncosokat láthattak a nézők, ugyanis Stánicz Emese, a Dr. Krepuska Géza Általános Iskola 7. osztályos tanulója szavalt, majd a Kazári Nyugdíjas Egyesület tagja, Bodor Pálné, Lidi néni mondott mesét. Emellett a somoskőújfalui Kiskút Néptánccsoport Domaházi táncokat adott elő, majd bemutatkoztak a csoportok. A zenét pedig a Folt zenekar szolgáltatta.

A polgármester hozzátette: a táncosokat szakmai zsűri értékelte, így Szokolik Melinda, kétszeres aranygyöngyös és Fülöp Ferenc-díjas táncos, Szokolik Szabolcs, kétszeres aranysarkantyús és Fülöp Ferenc-díjas táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, valamint Magyar István, a Somosi Kultúráért Egyesület elnöke. Mintegy 26 évvel ezelőtt az egyesület volt az ötletgazdája az első Somosi Gyermek Néptánctalálkozónak, és a tagjai azóta is, évről évre aktívan részt vesznek ezen események megszervezésében és lebonyolításában.

A településvezető kitért arra is, hogy a résztvevő táncosok legjobbjai arany-, ezüst- és bronz minősítéssel térhettek haza. Emellett a Kiskút Néptánccsoport képviselői a házigazda település, Somoskőújfalu nevében apró ajándékkal és emléklappal köszönték meg a zsűri munkáját.

A rendezvényt szervező önkormányzat és a Somosi Kultúráért Egyesület jelképes ajándékkal és emléklappal fejezte ki háláját Kovács Józsefnek, a Nógrád Táncegyüttes Táncház- és művészeti vezetőjének a Hagyományok Háza Hálózat és a Nógrád Táncegyüttes támogatásáért, amelynek köszönhetően a hazatérés centenáriumának évében is egy színvonalas Somosi Gyermek Néptánctalálkozó valósulhatott meg. Az esemény ideje alatt a szomszédos óvoda udvarán a rendezők játszótérrel, valamint népi játékokkal is várták a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában