Tradíció

2024.05.25. 14:19

Serény-Berény: palóc ételeket készítenek Karancsberényben

Sipos Nina Vivien

Újra megrendezik a Serény-Berény nevű hagyományőrző ünnepséget június 6-án, csütörtökön, 10 órától a karancsberényi szabadidőparkban. Az egynapos rendezvény a Reménység Nyugdíjas Klub és a Palóc Nyugdíjasok Baráti Köre szervezésében, a Nógrádmegyeri Együtt Egymásért Egyesület, valamint a Karancslapujtői Nyárutó Nyugdíjas Klub együttműködésével valósul meg idén. A meghívott óvodás, iskolás csoportok, illetve a községben élő gyermekek részére bemutatják majd a csíkgyúrást, a fánk és a krumplilaska készítés fortélyait is.

Miklós-Nyilas Eszter saját készítésű mézeskaláccsal kedveskedik a résztvevőknek. Az eseményen Szolnoki Béláné sportos, vidám, játékos vetélkedőt fog tartani a gyerekeknek, amelyen ügyességüket és tudásukat mérhetik össze társaikkal. A régi tradíciókat felelevenítő Serény-Berényről Palla Andrásné Aranka, a Reménység Nyugdíjas Klub elnöke tájékoztatta portálunkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában