Új kezdet

2024.04.09. 11:20

Hisz a sikerben a Zenthe Ferenc Színház új igazgatója

Nógrád vármegye székhelyén 2012-ben alakult meg az első professzionalista színház, amelyet Salgóbánya szülöttéről, a Kossuth-díjjal is elismert Zenthe Ferencről, a nemzet művészéről neveztek el. Az elmúlt évben a színház addigi igazgatója lemondott. A fenntartó önkormányzat a társulat vezetésére igazgatói pályázatot írt ki. E folyamat a közelmúltban zárult le.

Csongrády Béla

Cene Katalin szorosan együttműködik Susán Ferenccel

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A város közgyűlése egyhangú szavazati aránnyal hagyta jóvá – a pályázatot elbíráló bizottság ugyancsak egységes javaslata alapján – az igazgató kinevezését. E döntés szerint a következő öt évben Cene Katalin vezeti a színházat, szorosan együttműködve Susán Ferenc művészeti igazgatóval és a színház jelenlegi szakmai stábjával. 

Cene Katalin – aki két és fél esztendeje került gazdasági igazgatóként a színházhoz – elmondta, hogy pályázatának benyújtásához komoly ösztönzést jelentett a társulat teljes tagságának egységes támogatása, a személye iránt megnyilvánuló bizalom. Ez stabil hátteret biztosított számára addigi munkájához is, s még inkább a soron következő feladatok megvalósításához. Ezért köszönettel tartozik valamennyi társulati tagnak, minden kollégának.

Dolgozik a sikerért

Tisztában van vele, hogy a több mint egy évtized során a színház komoly sikereket ért el, amelyek folytatását joggal várja el mindenki, akinek nem közömbös a Zenthe jelene és jövője. Jó kiindulópontot jelent számára az a tény, hogy a 2023-as gazdasági évet veszteség nélkül sikerült lezárni. Ez ugyanis elengedhetetlen feltétele a minőségi szakmai, művészeti munkának. Annak, hogy a színház megőrizze a kiemelt előadó-művészeti szervezet státuszát. 

Az új igazgató hisz benne, hogy irányításával és a társulat együttműködésével biztosítottak a színház további sikerei és mintegy garantált művészeti fejlődése. Az intézmény továbbra is szeretné betölteni nélkülözhetetlen és semmivel nem pótolható szerepét a város, illetve a vármegye kulturális, szellemi életében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában