Program

2024.03.24. 12:45

Rendhagyó tárlatvezetést tartottak a rimaszombati múzeumban

Veres Edina

Rendhagyó tárlatvezetésen vehettek részt a napokban a kultúra szerelmesei nem messze a vármegyehatártól, a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban. A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint az érdeklődők a Dresszkód: Szecesszió című kiállítást tekinthették meg egy rendhagyó tárlatvezetés közben, illetve egy, a 20.század elejéről érkezett „látogató” kíséretében. 

Mint a közleményből kiderült, az élő történelem – Live History – egy olyan tevékenység, amely történelmi eszközöket, tevékenységeket és öltözékeket épít be egy interaktív előadásba. A különböző programok résztvevőiben így azt az érzést kelti, mintha visszarepülnének az időben. A tájékoztatásból mindemellett az is kiderült, hogy ez a különleges tárlatvezetés volt az utolsó kísérőrendezvénye a Gömöri-Kishonti Múzeumnak a fent nevezett kiállításhoz, amely még április 7-ig megtekinthető a határ közeli intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában