Könyvek

2024.02.19. 11:44

Új foglalkozásokkal csábítja az olvasókat a mátranováki könyvtár

Új foglalkozás indul a mátranováki könyvtárban, amelynek az olvasás népszerűsítése és a könyvszerető közönség összekovácsolása a célja.

Gulyás Edina

Egy új lehetőséget kínál a helyieknek a mátranováki könyvtár: könyv- és olvasóklub kialakulásának lehetnek részesei az érdeklődők. Maruzsné Répás Lilla, a Május 1. Művelődési Ház és Könyvtár vezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a foglalkozáson minden korosztályt szívesen látnak. A tervek szerint az összejöveteleket 2-3 hetente tartják majd, arra az olvasás és a könyvek szerelmeseit várják. Első alkalommal február 23-án, pénteken 15.30 órakor találkoznak majd az érdeklődők. 

– A klub életre hívásával nem titkolt célunk az olvasás népszerűsítése, azon keresztül pedig az olvasni szerető helyiek közösséggé kovácsolása. Az első foglalkozásra mindenki a kedvenc könyvét hozza el, majd terveink szerint közösen is feldolgozunk egy-egy kiadványt, könyvajánlókat írunk, amit a könyvtár közösségi oldalán majd közzé is teszünk – fogalmazott Maruzsné Répás Lilla. Szeretnének majd író-olvasó találkozókat is szervezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában