Nool.hu podcast

2024.02.07. 13:48

A pásztorok ösvényein jár: Salgótarjánban is bemutatta már mesekönyvét a folklorista (podcast)

Fülekre, a pásztorok ösvényein járó néptánc- és ethnofilmes folklórkutatóhoz, Varga Norberthez látogatunk el a következő percekben a Hír FM podcastja segítségével. A szerkesztő-riporter Tarnóczi László.

Nool.hu

Varga Norberttel beszélgettünk

Forrás: Hír FM

A Nógrád Közművelődéséért díjjal, városi kitüntetésekkel és a Csemadok Közművelődési Díjával is elismert Varga Norbert salgótarjáni zenészek és táncosok közreműködésével került a táncházas világba, s ezen keresztül ismerte meg a népi kultúra gyökereit.

Nemrég a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban mutatta be gyűjteményes mesekönyvét. Régésznek készült, mégis erdész, majd szociológus végzettséget szerzett, de aztán folkloristaként találta meg a helyét a világban. A pásztorok ösvényein jár, mert az ő hivatástudatukat teszi maga elé. No és a csizmadiáét, aki húsz év garanciát vállalt a csizmaszárra. Azt mondja, ha mindenki így tenné a dolgát, kevesebb baj lenne a világban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában