Pályázat

2024.01.28. 10:58

Idén is megmérettetik magukat az írók és a költők Rétságon

A napokban zárult le a Spangár András irodalmi pályázatra készített művek beadási határideje. A Városi Művelődési Központ és Könyvtárban rendszeresen a költészet napján, azaz április 11-én nyújtják át a díjakat a legjobban sikerült versek, prózák alkotóinak.

Hegedűs Henrik

A Nógrád településen született középkori szerzetes-író nevét viselő irodalombarát társaság esztendőről esztendőre kiírja ezt a pályázatot, amelyre nem csupán a nyugat-nógrádi térségből, hanem a Dunakanyarból, sőt, hazánk távolabbi tájairól is jelentkeznek költeményeket, novellákat vagy kisregényeket alkotó személyek.

Nincs korhatári megkötés, ám szigorúan csak eddig a nagyközönség elé nem került művekkel lehet előrukkolni. Az adott írás terjedelme legfeljebb öt gépelt oldal lehet, és egy meghatározott jeligéhez maximum három beadvány társulhat. A neves személyekből álló zsűri ítélete nyomán a lírai és a prózai kategória legjobbjai megkapják a díszes kivitelű Spangár-emlékplakettet, és a pályázatra beérkezett kiemelkedő színvonalú írásokból a művelődési központ egy antológiát is kiad 2024 közepére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában