Ünnepvárás

2023.12.16. 18:47

Karácsonyi műsort ajándékoztak a fúvósok a salgótarjáni közönségnek (fotók)

Az Ifjúsági Fúvószenekar és a Bányász-Kohász Fúvószenekar immár hosszú évek óta közös karácsonyi műsorral ajándékozza meg közönségét. Szombat délután hangszereikkel ismét előcsalogatták az örökzöld ünnepi dallamokat a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében.

Palchuber Kinga

A fúvósok az örökzöld ünnepi zenék mellett indulókat és filmslágereket is játszottak

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

A salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola az ünnepvárás jegyében az elmúlt hetekben számos hangversenyt szervezett, melyeken az intézmény valamennyi tanszakjának növendékei és oktatói bemutatkoztak. Szombat délután az Ifjúsági Fúvószenekar következett a sorban, melynek tagjai is lelkesen készültek a tradicionális karácsonyi műsorukra. A fiatalok nagy sikernek örvendő produkciója után a Bányász-Kohász Fúvószenekar is ünnepi dallamokkal töltötte meg a hangversenytermet, s a nézők szívét-lelkét. A fúvósok az örökzöld ünnepi zenék mellett indulókat és filmslágereket is játszottak, utóbbit pedig nem is véletlenül csempészték be a repertoárba. 

Morvai Máté, a Bányász-Kohász Fúvószenekar szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy hosszú évekre visszanyúlik már az Ifjúsági Fúvószenekarral közösen adott karácsonyi hangversenyek hagyománya. 

– Már a bányásznap után, szeptember közepétől – heti egy próbával – elkezdjük a felkészülést az ünnepi koncertre, majd novembertől már két napot is gyakorlással töltünk. Mindig izgatottan várjuk a közös a bemutatkozást, örömmel érkezünk a zeneiskola színpadára – közölte Morvai Máté, aki elárulta: – A jól megszokott karácsonyi slágerek mellé mindig beépítünk újabbakat is, ezúttal két filmzenével is frissítettük a műsorpalettát. Elárulom, hogy ez tudatos volt a részünkről, ugyanis a jövőben szeretnénk egy filmzenei koncerttel is megörvendeztetni a nógrádiakat. 

A közönség is bekapcsolódott

Dr. Barabásné Morvai Tímea, az intézmény igazgatója hozzátette: valamennyi ünnepi hangversenyt nagy szeretettel fogadott a közönség, a kitartó felkészülés meghozta gyümölcsét. 

– A koncertsorozat december 18-án, hétfőn 18 órától a városi karácsonyi hangversenyben csúcsosodik ki, ahol a zeneiskola művésztanárai varázsolnak ünnepi dallamokat a Virág László terembe 

– húzta alá dr. Barabásné Morvai Tímea, aki szerint a koncertek mindig jó alkalmat teremtenek arra, hogy a zenészek és a nézők is feltöltődjenek karácsony előtt. 

Utóbbi kijelentést igazolta, hogy az Ifjúsági Fúvószenekar és a Bányász-Kohász Fúvószenekar közös koncertjét egy igazi örömzenélés zárta, a közönség lelkesen kapcsolódott be az ünnepi produkcióba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában