Rendezvény

2023.11.29. 08:05

Mulattak még egyet Szent András havában a rétsági táncosok

A hagyományok szellemében minden esztendőben november utolsó napjaiban tartja évzáró rendezvényét a Kereplő Néptánc Egyesület Rétságon. Ezúttal is jót mulattak együtt kicsik és nagyok Szent András havában.

Hegedűs Henrik

A Simon Katalin táncpedagógus által irányított, összefogott és koreografált társaság általában farsang alkalmával indítja az évadot, amikor látványos felvonulást tartanak a nyugat-nógrádi város főutcáján, majd elégetik a telet jelképező, felöltöztetett bábfigurát a település nagyparkolójában. Ezután következnek a tavaszi fellépések, majd a tanév végeztével táborba vonul a pergő lábú fiatalság. Természetesen ősszel sem maradnak el a műsorok és sok-sok meghívásnak is eleget tesznek a rétsági táncosok. Így érkezik el az esztendő befejezése, amikor Szent András napjához, azaz november 30-hoz kapcsolódva búcsúznak, most éppen 2023-tól.

A minap tartott mulatságnak ideiglenesen nem a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színházterme adott otthont, mondván ott jelenleg komoly felújítások zajlanak, amelyek a színpadot is érintik. Így lett az új helyszín az általános iskola tornaterme, ahol a szülők és barátok vastapsától kísérve mutatta be az ifjúság, köztük az óvodás és iskolás csoportok, valamint az egyesületen belüli két felnőttebb csoport, a Zúgófa és Csillagvirág együttesek. Természetesen nem maradt el a népzenészek kísérete sem, amit most is a Folt zenekar biztosított, Lenkó Péter vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában