Kiállítás

2023.10.13. 16:19

Sok fotó közül válogathatnak a szervezők a Bánki-tó történetét megörökítő tárlatra

Többször beszámoltunk már portálunkon arról, hogy huszonöt esztendővel ezelőtt kapta meg a Bánki-tó kezelésének jogát a község önkormányzata. A jeles évfordulót ünnepségsorozattal köszöntötték az ősz folyamán a nyugat-nógrádiak.

Hegedűs Henrik

A negyedszázados jubileumot köszöntő rendezvényeken volt már sárkányhajózási lehetőség, élményfestés a víziszínpadon, illetve folklórtalálkozó is, most pedig lelkesen készülnek a szervezők a tó történetét megörökítő tárlat összeállítására. Felhívásukat még nyár végén tették közzé, hogy olyan fotókat, egyéb dokumentumokat várnak a gyűjteménybe, amelyek az elmúlt évtizedekben Bánkon készültek, és valamilyen okból különlegesek az alkotóknak, vagy a helyszín és az időpont tekintetében érdekesek. Az akció igen kedvező fogadtatásban részesült, hiszen egyre-másra érkeztek  be a különböző fényképek, képeslapok, újságcikkek, egyéb kuriózumok, sőt a Leveleki Eszter Alapítványtól is küldtek értékes tárgyakat. A szervezők közlése során már megkezdődött a gyűjtemény rendezése, a tárlatot pedig október 23-án nyitják meg a nagyközönség számára.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában