Nool.hu podcast

2023.10.24. 20:12

Értékek és értékőrzők – jubiláltak a salgótarjáni művészi tárgyak gyűjtői (podcast)

Száz esztendővel ezelőtt alakult Salgótarjánban az első bélyeggyűjtő kör és ötven évvel ezelőtt tömörültek egységbe a nógrádi megyeszékhelyen az érmészek. Albumaik száma is megmondhatatlan, nem még az általuk gyűjtött bélyegeké, érméké. A jubileumok azonban most alkalmat adtak a legbecsesebb gyűjteményi darabok bemutatására.

Nool.hu

Érmék ugyan a gyorsan változó világunkban is millió számra készülnek, kérdés azonban, hogy a digitalizáció a bélyegekre postai bélyegzőt nyom, vagy a sorsukat fogja megpecsételni. Erről is szó lesz a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában, amelyben a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László révén részt vehetünk a jubileumokra szervezett tárlat megnyitóján, de még az éremgyűjtők szentélyébe is kirándulást teszünk. Ugyanis a salgótarjáni kitüntetésekért járó plakettek, a város 100 éves emlékérme, a polgármesteri lánc és a városkulcs is Szabó Tamás szegedi éremverdéjében készült. Értékek és értékőrzők – erről szól a bélyeg- és éremgyűjtőink kiállítása és az őket köszöntő podcastunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában