Tárlat

2023.09.06. 14:28

Tükröződések: megnyílt a Balassi Bálint Asztaltársaság kiállítása Salgótarjánban (fotók)

Jelentős hagyományokkal rendelkezik a Balassi Bálint Asztaltársaság őszi tárlata. Idén már 34. alkalommal mutatják be műveiket Salgótarjánban.

Csongrády Béla

Az évente – a megyei könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában – megrendezett bemutató alkalmat ad a tagok és a meghívottak nyilvánosság előtti megmutatkozására, a legfrissebb alkotások megmérettetésére. A kiállítás minden évben egy lazán kezelt tematika köré szerveződik. A kedden délután megnyílt idei tárlatnak a Tükröződések a címe, egyszersmind témája. Tavaly ilyenkor az Északi felfrissülés megnevezés volt a szervező erő.

A társaság 1998 decemberében jött létre, azóta mondhatni folyamatosan működik és a legkülönfélébb módon (kiállítás, kiadvány, konferencia) ad életjelet magáról, a csoportba tömörült alkotók tevékenységéről. A megnyitón megjelenteket – művészeket, hozzátartozókat, érdeklődőket – a társaság elnöke, Orbán György János – aki maga is képzőművész – köszöntötte, mondván a fecskék elrepültek, ők újra itt vannak. Ezután kérte fel Handó Péter írót, költőt, kulturális antropológust – ő szintén kiállító –, hogy mondja el a gondolatait. A társaság egyik meghatározó személyisége mind a tizennyolc alkotó huszonhat képének egy-egy jellegzetes tartalmi és formai jegyéről kifejtett néhány találó, az értelmezést segítő mondatot. A hagyományosan színvonalas kiállítás szeptember 28-ig lesz látható. 

Pillantsatok bele az eseményen készült fotókba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában