Ünnep

2023.09.12. 07:33

Kivételesen vasárnap tartják Ipolyvecén a szüreti felvonulást

A korábbi esztendőktől eltérően, idén vasárnap tartják Ipolyvecén a szüreti felvonulást.

Hegedűs Henrik

A kora őszi időszak egyik legjellegzetesebb eseménye a szüreti mulatság

Forrás: Archív fotó | Nool

A kora őszi időszak egyik legjellegzetesebb eseménye Nyugat-Nógrádban a határfolyó partján található településen rendezett szüreti mulatság. Az esemény nagyon sok embert mozgat meg, még a legkisebb korosztályok képviselői is népviseletet öltenek, illetve a falu több pontján táncra perdülnek a menet vidám résztvevői, nem beszélve a kisbíró által kihirdetett szöveg rendkívül humoros megjegyzéseiről. A lakosság szintén elszántan készül a szüretre, a Drégelypalánk felé eső hajtűkanyarban egy porta előtt például az alkalomhoz illő életképes díszítés látható.

Molnár János, a község polgármestere portálunk megkeresésére elárulta: ebben az évben szeptember 24-én, vasárnap kora délután kezdik a szüreti felvonulást, amit majd a bál követ. Ennek legfőbb oka, hogy a kellékek egy részét, így például a hintókat, a fogatokat, illetve a kerekeken guruló kisvonatot csak erre az időpontra tudták biztosítani a bérbeadó vállalkozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában