Nool.hu videó

2023.07.30. 16:18

Porcelán- és rongybabák is részt vettek az ipolytarnóci falunapon (videó)

Pacalból készült ételek ízesítették az ipolytarnóci falunapot, a rendezvényt Krizsanyik Józsefné babagyűjteményéből rendezett kiállítás is színesítette.

Gulyás Edina

Krizsanyik Józsefné babagyűjteményéből rendeztek kiállítást

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Porcelán-, kaucsuk- és rongybabák népesítették be az ipolytarnóci Kossuth Lajos Kultúrotthon egyik termét. A babakiállítás a szombaton megrendezett falunapot és a tizenhatodik Pacalt Főzők Versenyét színesítette.

A különféle anyagú, méretű játékokat Krizsanyik Józsefné, Erzsike gyűjtötte össze, akinek a babák iránti szeretete már egészen kislány korában megmutatkozott. Az első darabot még dédnagymamájától kapta, majd a gyűjtemény piaci árusoktól, turkálókban, bolhapiacokon vásárolt darabokkal bővült. Ismerve szenvedélyét természetesen családtagoktól és barátoktól is sok darabot kapott az elmúlt évek során. 

A kiállítás ötlete a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Kertbarát Népdalkör tagjaitól származik, ők rendezték be a különleges tárlatot. A babákon kívül számos kelléket és kiegészítőt is megtekinthettek az érdeklődők a helyszínen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában