Táncba vitték Novák Katalint Rimócon

Rimóci népviseletbe öltözött fiatalok nótázva fogadták szerdán Novák Katalint a faluban. A talpalávalót a helyi, 101 éves rezesbanda húzta. Paluch Norbert táncba is vitte a köztársasági elnököt.

G. E.

A 101 éves Rimóci Rezesbanda szolgáltatta a talpalávalót

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

Hangos nótaszóval és friss csárdást ropva fogadták szerdán Novák Katalint Rimócon, nógrádi látogatásának utolsó napján. Paluch Norbert, helyi táncos nem hazudtolta meg vőfélyi mivoltát, rímelve köszöntötte a köztársasági elnököt, majd a bemutató végén meg is táncoltatta. Ehhez a 101 éves Rimóci Rezesbanda szolgáltatta a muzsikát.

– Nagyon jól érzem magam Mikszáth Görbeországában, rengeteg élménnyel gazdagodtam az elmúlt három napban – fogalmazott Novák Katalin, aki a családok jelentőségét hangsúlyozta a helyieknek. Egy rövid sétát követően a nyolcvanéves Kiss Bertalanné Rozika néni több, mint 40 helyi népviseletet bemutató babagyűjteményének díszletei között öltöztették be közösen Paluch Csengét viseletbe. A napot és az elnöki látogatást séta zárta Hollókőn, az Ófaluban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában