Színjátszó találkozó

2023.04.23. 11:44

Színészi tehetségüket bizonyították a gyermekek Balassagyarmaton

Hétvégén rendezték meg a balassagyarmati művelődési központban a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulóját. A 10 színjátszókör színpadi előadásában idézte fel Madáchot, Petőfit és korunk problémáit, de palóc tájszólásból és nevetésből sem volt hiány.

E-L.Zs.

Többféle előadással is készültek

Forrás: Nool

Fotó: E-L.Zs.

A nagy múltú színjátszó találkozó megyei fordulóján izgalmas, jókedvű napot tölthettek a társulatok Balassagyarmaton. 

– A Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált zsűri tagjai idén Gyevi-Bíró Eszter színházi rendező, dráma és mozgástréner és Egerváry György dráma és színház-pedagógus voltak. Az általuk javasolt produkciók kaphatnak meghívást a júniusi országos gálára. Ez egy minősítő fesztivál, így Balassagyarmaton minden résztvevő kérte a minősítést – ismertette Badainé Bagyin Eszter, a találkozó szervezője. 

Nagy taps fogadta az előadásokat
Nagy taps fogadta az előadásokat
Fotó: E-L.Zs. / Forrás: Nool

Több mint 100 színjátszó lépett a színpadra társulatával, akiket Paróczi Réka, az esemény műsorvezetője mutatott be a közönségnek. Különböző korosztályokban az érsekvadkerti, bátonyterenyei, szécsényi, magyarnándori, valamint a balassagyarmati gyermekek előadása követte egymást.

A találkozó szombati fordulóján a mezőnyben a szécsényi Fébé Társulatot és az érsekvadkerti CsepPet csoport produkcióját tartotta arany minősítésre érdemesnek a zsűri. A Fébé Társulat a Bolond falu népmese feldolgozásával, ízes palóc tájszólással okozott vidám perceket a nézőknek. A CsepPet színjátszói pedig a Lenka és Palkó, Szegedi Katalin meséit átdolgozva mutatta meg a közönségnek, hogy mindannyian mások vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában