Színpad

2023.04.23. 11:26

Hétköznapi munkájuk mellett álltak össze az új salgótarjáni metálzenekar tagjai (videók)

Ha valaki meghallja a ravenstone kifejezést, elsőre talán tükörfordítással Hollókőre asszociálhat, és nem is jár messze a valóságtól: egy reggeli rádiós műsorban hangzott el így ez a szójáték, amely annyira megtetszett a Salgótarjánban éppen alakuló metálzenekarnak, hogy azonnal el is dőlt: RavenStone néven állnak színpadra.

Nool

Van helyük a színpadon

Forrás: Beküldött fotó

A DressCode:Black nevű, ugyancsak tarjániak alakította banda alapjaira épülő formáció az elmúlt közel egy esztendejében (június 3-án lesznek egy évesek) nagy utat járt be, s főleg Judas Priest-dalokból álló repertoárral áll egyre több helyen a közönség elé – osztatlan sikerrel. Április 29-én, szombaton este hazai pályán, a salgótarjáni Club Vintage-ban koncerteznek!

Finoman szólva sem voltak egymásnak ismeretlenek a RavenStone tagjai, amikor 2022 derekán eldöntötték, hogy közösen egy új bandában Judas Priest tribute zenekarként folytatják a színpadon. A csapat tagjainak fele a DressCode:Black formációban már játszott együtt jó pár éve, szintén keményvonalas rockot, majd némi tagcserével kialakult a Krista Zsolt (ének), Ozsvárt Krisztián (gitár), Szőke György (gitár), Ajtai Zsolt (basszusgitár), Győri Alex (dob) felállás. Valamennyien hétköznapi munkájuk mellett vállalták fel a zenélést, s az első év visszajelzései alapján van helyük a színpadon.

Életben tartják a műfajt

Hogy miért éppen Judas Priest zenéit választották? Ahhoz képest, hogy a Judas Priest érdemei felbecsülhetetlenek a metál műfaj létrejöttében, napjainkra – főleg hazánkban – megkopni látszik a népszerűségük. Ezért is döntött úgy a társaság, hogy szeretnének lehetőségeikhez mérten hozzájárulni az ezerkilencszázhetvenes-nyolcvanas évek klasszikus fémzenéjének életben tartásához. Rob Halfordék dalaira ugyanakkor nem csak azért esett a választásuk, mert szintén örökérvényű kortársaikhoz képest (mint az Iron Maiden, a Motörhead, vagy az AC/DC) alulreprezentáltak a hazai, feldolgozásokat játszó zenekarok felhozatalában, hanem öt évtizedet felölelő, változatos életművük kellő kihívással, izgalommal is képes szolgálni a zenekar és a közönség számára is.

A RavenStone-ban (amely a fentebb említett szójáték mellett egy település neve is Angliában, de ugyanúgy jelent vesztőhelyet is) kreatív erők is mozgolódnak: saját dalaikat szintén az ezen korszaknak iránt érzett szerelem inspirálja amellett, hogy természetesen mindegyikük hozzáteszi a dalszerzés során a saját személyiségét, zenei hatásait. Személyiségből pedig akad bőven a zenekaron belül: az ételfutár, biztonsági őrtől a koreai nyelven beszélő vállalati középvezetőn át egészen a sebész rezidensig széles a paletta.

A Kohászban adnak élő koncertet 

Rekordidő, nem egészen másfél hónap alatt összeraktak egy színpadképes műsort, amit nagy sikerrel be is mutattak. Koncerteztek Európa legnagyobb szórakoztató komplexumában, a budapesti Instant-Fogas Komplexumban, ahová novemberre újabb meghívásuk van. Több sikeres fellépést tudhatnak maguk mögött a hazai underground scene szentélyének számító S8 Underground Club-ban is, ottani sikerük alapján júliusban és novemberben is színpadra állnak az S8-ban újra. Munkakapcsolatban állnak a Powerground Manager Irodával és Tribute Maffiával is.

Mégis, talán a közeljövő legnagyobb kihívása számukra az április 29-i, szombat esti fellépés lesz hazai közönség előtt: a RavenStone a „Kohászban”, a Club Vintage-ban koncertezik (kezdés: 19 óra, előzenekar a Mürderhead), természetesen jórészt Judas Priest-művekből összeállított repertoárral.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában