Festő

2023.03.26. 13:02

Új kiállítás nyílik a gyarmati galériában áprilisban

L. J.

Zólyomi Bia grafikus, festőművésznek Synopsis címmel nyílik kiállítása a Szerbtemplom Galériában április elsején, szombaton, 17.00 órakor. A tárlatot Antalffy Péter történész nyitja meg. 

– Zólyomi Bia 1995-ben született Balassagyarmaton. Egészen kis kora óta vonzotta a rajzolás és a kézművesség. A gimnáziumi évek alatt a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolába járt rajzszakkörre, ahol ifj. Telek Zoltán volt a mestere. A gimnázium után Budapestre költözött, ahol grafikusként végzett – olvasható Zolnyánszki Zsolt galériavezető közleményében. 

Mint kiderült: ezt követően a televíziós szakmában helyezkedett el videó grafikusként. A munka mellett egyetemi szinten kezdett el foglalkozni a másik nagy szerelmével, a történelem-régészettel. Amíg korábban az akvarellel, ma már az akrillal dolgozik a legtöbbet. Klasszikus és kortalan technikája miatt az olajfestés áll hozzá a legközelebb. Az alkotás folyamatát mindig kísérletezésként fogja fel. A kiállítást május 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában