Premier

2023.03.23. 14:04

Péntek este mutatja be első operettjét a salgótarjáni társulat

A salgótarjáni KultPont Kávéházban tartott sajtótájékoztatót ma a Zenthe Ferenc Színház, mely több szempontból is rendhagyónak bizonyult.

Csongrády Béla

Csókos asszony premier sajtótájékoztatót tartott ma a Zenthe Ferenc Színház Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A májusban alapításának tizenegyedik évfordulójához érkező Zenthe Ferenc Színház tevékenységének szerves részét képezik a rendszeresen, főként az évadokhoz kötődően megtartott sajtótájékoztatók.

Csütörtökön a kávéhazban elhangzottak azonban több szempontból is rendhagyónak bizonyultak. Kiemelendő, hogy péntek este a társulat először mutat be operettet: jelesül Zerkovitz Béla egy évszázaddal ezelőtt írott hírneves alkotását, a Csókos asszonyt. A rendező Kis Domonkos Márk, az országos Déryné Színházi Program vezetője ötödször vezethette a zenthés stábot.

Simon Lajos, a Zenthe színház igazgatója kiemelte, hogy a salgótarjáni székhelyű WS Tüzép – amelynek ügyvezetője, dr. Auth András személyesen is megjelent a sajtótájékoztatón – példaszerűen segíti a színház működését s ezért az ezüst fokozatú támogatók sorából az arany kategóriába került, s a közkedvelt Vertich-bérletük elnevezése kiegészült a cég nevével is. Auth András elmondta, hogy a mintegy hat-hét évvel ezelőtt létrehozott vállalkozásuk mondhatni kezdeteitől fontos feladatuknak, mondhatni küldetésüknek tartották, hogy segítsék a város kulturális, művészeti életét. Visszaemlékezett azokra az időkre, amikor ifjú versmondóként lépett a pódiumra s Vertich Józseftől, a legendás Petőfi színjátszók rendezőjétől kapott megszívlelendő kritikákat.

Kis Domonkos Márk elismerését és köszönetét fejezte ki a cégnek, minthogy manapság – az ismert nehézségek okán – még nagyobb szükségük van a színházaknak a mecenatúrára, a szponzoráció hagyományainak felélesztésére, megújítására. Örömének adott hangot, hogy egy nagyszabású, látványos produkció keretében működhetett újra együtt a jó légkörű salgótarjáni Zenthe társulatával. Szót kapott a pénteki premierelőadás női főszereplője, Simon Kata is, aki ugyancsak elsősorban a kollégáival együtt végzett közös munka örömeiről, szépségeiről beszélt, és azt is megemlítette, hogy a darab cselekménye sajátos módon érinti a színházak támogatásának kérdéskörét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában