Kultúra

2023.01.08. 13:30

Idén is megrendezik a Madách–Mikszáth vers-és prózamondó versenyt Gyarmaton

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola közösségi oldalán számolt be róla, hogy január 13-án immár 33. alkalommal rendezi meg Madách Imre–Mikszáth Kálmán vers- és prózamondó versenyét.

Lászlók Judit

– A nagy múltra visszatekintő programra az egész országból és határon túlról is érkeznek vendégek, hogy együtt éltessék az irodalom és a versmondás nemes ügyét, valamint szakmai és emberi kapcsolatokat építsenek, hogy ezzel is kereteket adjanak a kultúra további támogatásához – írják a bejegyzésben. Hozzáteszik azért, hogy a rendezvényüket idén is sikeresen lebonyolíthassák, szívesen fogadnak magánszemélyektől és cégektől bármilyen jellegű – pénzbeli, tárgyi támogatást, szponzorálást. 

A felhívás szerint a verseny január 13-án, pénteken 9.00 órakor kezdődik a balassagyarmati polgármesteri hivatal dísztermében. Regisztrálni és sorszámot húzni 8.00 órától lehet majd. A 33. Madách Imre-Mikszáth Kálmán vers-és prózamondó verseny idei témája az Emberi kapcsolatok a magyar vers-és prózairodalomban Petőfi Sándortól napjainkig, valamint a kedvenc versem, történetem lesz. Az első három helyezett értékes jutalomban részesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában