Műsor

2022.12.29. 15:22

Szülőknek játszottak a salgótarjáni színjátszók

Elsősorban a Kodály Zoltán ének-zenei tagozatú általános iskola tanulóira építve immár több mint két évtizede működik a KoméDiák elnevezésű gyermek- illetve ifjúsági színjátszó kör.

Csongrády Béla

Első alkalommal mutattak be karácsonyi műsort a kör tagjai

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

A színpad világa iránt érdeklődő, szívesen és ügyesen szereplő gyermekek közössége 2014 óta a Zenthe színház utánpótláscsoportjának tekinthető. Farkasné Ponyi Beatrix óvónői, illetve tanítónői praxissal rendelkezvén drámapedagógusként vezeti a csoportot. Repertoárjuk főként tematikus gálaműsorokra és egész estés önálló – köztük zenés – művek színpadra állítására épül. A legutóbbi időkben bemutatták például az Óz, a csodák csodája, a Két Lotti vagy a Mumus című darabokat. Minapi előadásuk főként tartalmilag tért el a hagyományoktól, minthogy először vittek színre adventi, karácsonyi összeállítást. 

A dramaturgiában és a rendezésben természetesen Farkasné Ponyi Beatrix járt az élen, a koreográfia – amelyet a szereplők a forgatókönyv szerint tévén élvezhettek – viszont a Juhász Amarilla–Kéri Szabolcs kettőst dicséri. Az emelkedett hangulathoz, a kedvező fogadtatáshoz a jó dalok, a zenés produkciók, valamint a színes jelmezek is hozzájárultak. A műsort egymás után kétszer is bemutatták a Zenthe színház kamaratermének korlátozott befogadóképessége miatt. 

Ismerős helyzeteken is derültek
KoméDiák eltérő életkorú és elnevezésű csoportok összességét jelenti, s ez a tagozódás a műsor szerkezetében is tükröződött. Az ünnepvárás, illetve készülődés folyamatában az egyik központi szereplő a Mikulás, a másik a családtagok összessége volt. Jó ötletnek bizonyult a levélírás a szánkón érkező nagy szakállúnak. A kívánságok között különösen az volt figyelemre méltó, amelyben az egyik kislány azt kérte, hogy a Mikulás segítsen a sokat dolgozó édesanyjának. A közönség jókat derült azokon az ismerős szituációkon, amelyek jószerivel minden otthonban előfordulnak ilyentájt például a fenyőfaállítással vagy éppen a menü összeállításával, megvalósításával kapcsolatosan. 

 

 

Címkék#KoméDiák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában