Programajánló

2022.10.27. 20:03

Minden korosztály megtalálhatja a számára legjobb programot Nógrádban a hosszú hétvégén

Szűkebb hazánkban hétvégén is több szórakozási lehetőség közül választhatnak a kikapcsolódni vágyók. A túrázás mellett többek között kézműves foglalkozások, kutyás bemutató és egy rémes parti is nagyszerű mulatságnak ígérkezik.

Fodor Orsolya

Több szórakozási lehetőség is várja az érdeklődőket hétvégén szűkebb hazánkban. Akár a kirándulást, a tökfaragást, vagy a különleges családi nappal egybekötött búcsút választja valaki, biztos lehet benne, hogy élményekkel távozik a rendezvényről.

Hatalmas, rémséges buli készül Salgótarján Fő téren

A Fő terén Happy Halloween rendezvényt szerveznek október 28-án, pénteken, 16 órától. A programra több száz érdeklődőt várnak a megyeszékhelyen. A különleges bulit a Mona Deja vu Tánc Stúdió Egyesület szervezi együttműködve más kulturális civil szervezetekkel. A vendégek nevezhetnek majd jelmezversenyre, emellett a vállalkozó szelleműek színpadra léphetnek előadóként is. Ezeken túl lesz még fáklyás felvonulás karneváli hangulattal, boszorkány- és máglyatánc, a gyerek örömére pedig arcfestéssel is készülnek a szervezők.

Hagyománnyá szeretnék tenni a mátranováki gyalogtúrát

Mátranovákon közösségi gyalogtúrához csatlakozhatnak az érdeklődők október 29-én, szombaton. A kirándulók 10 órakor a művelődési ház elől indulnak, és egy helyi nevezetességhez, a Fehérszékhez látogatnak el. A közel öt kilométeres, mintegy fél órás sétát követően a résztvevőknek lehetőségük lesz nyársalós kenyeret és teát fogyasztani. Amennyiben a megjósolt kedvező időjárás elmarad, úgy későbbi időpontban szervezik meg a programot. A további tervek között szerepel, hogy hagyományt teremtve minden hónapban tartanak hasonló kirándulást, november végén például Mátracserpusztára látogatnak majd el.

Várják a környező falvakból érkezőket is Nemtibe

Nemtiben tök jó buliba invitálják azokat, akik szeretnének egy jó hangulatú délutánt eltölteni családjukkal, barátaikkal. A környező településekről érkezőket is hívják október 29-én, szombaton, 15 órától a szabadtéri színpadnál, az Óvoda út 2. szám alatt. A helyszínen előadások, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és tökfaragó verseny is várja a vendégeket.

A megemlékezést szeretetvendégség követi Rétságon

Rétságon és Felsőpetényben Mindszenty-Pallavicini emléknapot tartanak október 30-án, vasárnap. Felsőpetényben 10 órakor szentmisére várják a hívőket, majd a jelenlévők 11 órakor elhelyezik a megemlékezés virágait a helyszínen. Rétságon a megemlékezők 13 órakor helyezik majd el a tisztelet virágait a Mindszenty-Pallavicini emlékműnél. A volt laktanyai emlékparkban 14 órakor beszédet mond Mezőfi Zoltán polgármester a Pallavicini kopjafánál, amit egy szeretetvendégség követ a helyi napközis konyha étkezdéjében.

Tökfaragó versenyt rendeznek a salgótarjáni partin

Zagyvapálfalván Halloween Partit rendeznek a Laposban október 29-én, szombaton, 15 órától. A rendezvényen tökfaragó verseny is lesz, amelyhez a tököt, a tálcát és a papírtörlőt biztosítják majd a versenyzőknek. A részvétel ingyenes, de jelenléti ív aláírásához kötött. 

Programokkal kedveskednek a gyerekeknek nemzeti kegyhelyünkön Szent Hubertus ünnepén

Mátraverebély-Szentkúton két napos lesz a Szent Hubertus ünnep. Várják az érdeklődőket a kegyhelyre október 28-án, pénteken és október 29-én, szombaton az erdészek és vadászok búcsújára. Pénteken megrendezik a szakmának szóló konferenciát, másnap pedig a búcsút és az V. Kelet-Cserháti Trófeaszemlét. A szombati szentmise már a családi nap része a nemzeti kegyhelyen. Az alkalomhoz illően kürtkvartett koncerttel, vadászkutya-bemutatóval, vadétel-kóstolással, íjászattal és gyerekeknek szóló programokkal várják a zarándokokat a helyszínen.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában