Hangverseny

2022.10.06. 15:20

Imává válik a hang: koncertet tartanak a szurdokpüspöki templomban

A településen ad koncertet az orgonaMESE, amely egy évvel ezelőtt alakult és már ez idő alatt is számos sikert arattak hazánkban.

N. O.

Forrás: Shutterstock

A formációt Hunyadi Donatella, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia énekművész szakos hallgatója és Filep Xavér, a Budafok-Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplom orgonistája alkotja.

Már az első fellépésükön is nagy létszámú érdeklődő közönség előtt léptek fel, azóta pedig számos teltházas koncertjük volt. Egyebek mellett Budapest több templomában, Varbón, Kaposváron, Budafokon, Nyírbátorban, a budapesti Szent István Bazilikában és a Dohány utcai Zsinagógában is előadták műsorukat. Idén tavasszal pedig útnak indították a Békeima elnevezésű jótékonysági koncertsorozatot.

Donatella és Xavér olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint például Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas opera-énekművész, Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Csonka Zsuzsa opera-énekművész, Keszei Bori opera-énekművész, valamint az Albinoni Kamarazenekarral, a Nyírbátori Fúvószenekarral és még számos előadóművésszel is felléptek.

Október 9-én, vasárnap pedig a szurdokpüspöki Szent Jakab-templomban adnak majd koncertet, 17 órától, ahol számos mű csendül fel előadásukban Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Felix Arndt, Leon Boellmann, Giulio Caccini, Caleb Simper, Stanley Winn, Sigried Karg-Elért, Cesar Franck zeneszerzők műveiből. 19 órától Filep Xavér orgonasimogatót is tart majd, amelynek során az érdeklődők megismerhetik az orgona működését, betekintést nyerhetnek a hangszer belsejébe, valamint kipróbálhatják a templom orgonáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában