Hangverseny

2022.10.07. 20:26

Emlékplakettel díjazta tehetséges diákját a salgótarjáni zeneiskola

A zene világnapjához kapcsolódva a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola péntek este hangversenyre invitálta a klasszikusok rajongóit. Az eseményen okleveleket és az intézmény emlékplakettjét is átadták.

P. K.

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Barabásné Morvai Tímea intézményvezető-helyettes elmondta: a tanítás az elsődleges céljuk, ugyanakkor azt is vallják, hogy növendékeiknek is erőt és motivációt adhat az, ha tanáraikat a pódiumon is látják teljesíteni. Az intézményvezetés egész tanévben törekszik tehát arra, hogy színes koncertek hívjon életre, melyek között minden évben helyet kap a zene világnapi hangverseny. Ezúttal a gyerekek a nézőtérről csodálhatták tanáraikat, akik oboán, zongorán, népi hegedűn, tubán és hegedűn is a komolyzene nagyjaitól szólaltattak meg átiratokat, darabokat. A hangszeres bemutatkozások mellett énekes betéteket is élvezhetett a nagyérdemű. 

Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A hangulatos estét elismerések átadásával koronázták meg a házigazdák. Tajti Veronika és Zabari Ágnes Angéla 25, Tóth Tibor 30, Ispán Judit és Szabó Istvánné 40 éve erősítik már a zeneiskola kollektíváját, ők teljesítményükért valamennyien emlékoklevelet vehettek át. Idén a Váczi Gyula Emlékplakettet Rőmer Dávidnak adományozták, hiszen a tehetség iskolaévei alatt mindvégig jó összhangban dolgozott tanáraival. Ennek eredménye mindig meg is látszott, hiszen a fiatal az elmúlt években számos nemzetközi, országos és régiós versenyen szerepelt sikerrel. Emellett Rőmer Dávid Salgótarján Ifjú Művésztehetsége Díját 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben is kiérdemelte. 

A hangverseny bevételét a Zenélő Ifjúság Alapítvány javára fordítják, melynek célja, hogy a tehetséges, de nehéz sorsból érkező tanítványok zenei előremenetelét segítsék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában