Egyház, ünnep

2022.09.12. 18:54

Megáldják a benczúrfalvi kápolnát, Böjte Csaba vezeti Szécsényből a békemenetet

Varga Lajos segédpüspök áldja meg a több éve épülő benczúrfalvi kápolnát szeptember 15-én, csütörtökön, a Szenvedő Szűzanya ünnepnapján. A helyszínre Szécsényből induló békemenetet Böjte Csaba ferences szerzetes vezeti.

Faragó Zoltán

A Szenvedő Szűzanya titulusú kápolnát csütörtökön szentelik fel

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

Helyére került a múlt héten a Szentlelket a galambbal ábrázoló ólomüveg ablak, Bráda Tibor festőművész alkotása a benczúrfalvi kápolna kupolájában – tájékoztatta portálunkat dr. Lipthay Erzsébet, aki férjével, Lipthay Antallal együtt a kápolna, valamint a hozzá vezető keresztút megálmodója, az építkezés szervezője és fő támogatója is.

Hozzátette: az épület megáldása szeptember 15-én lesz, a szentmise 18 órakor kezdődik.

– A kápolnát a békéért ajánlottuk fel, ezért békemenetet is szervezünk a szécsényi ferences templomból a kápolnához – mondta. – A békemenetet Böjte Csaba vezeti.

A résztvevők számára a találkozó 15 órakor lesz a szécsényi templomban. A program szerint a békéért imádkozva elmondják a Lorettói litániát, majd a ferences atyák áldásával gyalog indulnak a hat-hét kilométerre Benczúrfalvára. A 18.00 órától kezdődő szentmisében dr. Varga Lajos váci segédpüspök megáldja a kápolnát és felajánlja a napot minden fáradságával együtt, egyben a Szenvedő Szűzanya közbenjárását kéri a világ békéjéért.

Böjte Csaba ferences testvér levele, amit a kápolnaszentelésre írt, a Váci Egyházmegye honlapján, IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában