művész

2021.10.06. 16:13

Alkotásaival járul hozzá Nemti testvértelepülési kapcsolatainak erősítéséhez

Gere Erzsébet üvegfestő, az Országos Cserhát Művész Társaság tagja a Szent Mihály-napi búcsún egy nagy méretű műalkotással ajándékozta meg a helyi önkormányzatot. A kép a Boldogasszony anyánk címet viseli.

F. O.

Gere Erzsébet (középen) számos alkalommal vitte már kiállításra katalogizált képeit A szerző felvétele

– Szívesen adományozok és ajándékozok képeket, mert úgy vélem, ha én ingyen kaptam a tehetségemet, akkor ezt nem feltétlenül kell pénzre váltani. Nem minden mérhető anyagiakban. Mivel a községnek nincs címere, talán jó szolgálatot tehet az alkotásom és összetartó erőt jelenthet a helyieknek. Mindenki megtekintheti, megállhat egy pillanatra és elgondolkodhat a múltról, a jelenről és a jövőről – fogalmazott Gere Erzsébet.

Hozzátette, számos alkalommal előfordult már, hogy kiállításra vitte a katalogizált, sorrendbe rendezett képeit és egy mindig a kezébe akadt, mintha a festmény tudatni szeretné, hogy hová tartozik. Úgy véli, ez a mű Nemtibe való, noha az okát nem tudja pontosan meghatározni. Az alkotás négy évvel ezelőtt készült egy héten keresztül, mert a festék száradása napokig tart.

Gere Erzsébet (középen) számos alkalommal vitte már kiállításra katalogizált képeit
A szerző felvétele

– A jelenlegi értékvesztett, zavaros világunkban fontos, hogy mindenki jó szívvel megtegye azt, amire képes. Adjon szeretetet, mosolyt és tiszteletet. Én ezt tudtam adni, mert ebben van a szívem és a lelkem. Az elmúlt évtizedben százharminc festményt készítettem és abból kilencvenöt maradt a birtokomban – mondta.

A búcsúra a falu erdélyi testvértelepülése, Görgény­üveg­csűr küldöttsége is ellátogatott – a néptáncosaikkal együtt – és a művész számukra is ajándékozott tíz alkotást. Ezzel szeretett volna hozzájárulni a községek közötti kapcsolat megerősítéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában