évadnyitó ülés

2020.08.28. 20:00

Színes palettával készül az új évadra a Zenthe Ferenc Színház

Évadnyitó társulati ülését tartotta tegnap a Zenthe Ferenc Színház, amelyen Simon Lajos, a teátrum igazgatója értékelte az elmúlt időszakot és megosztotta elképzeléseit a jövőbeni tervekről. Mint mondta, a pandémiás időszakot átvészelve 11 bemutatóval készülnek a 9. évadra. A nehézségek ellenére a színház működése stabil, évről-évre emelkedik a előadások, a premierek és nézők száma is.

Gulyás Edina

Salgótarján. Zenthe Ferenc Színház sajtótájékoztató.

Fotó: Hegedűs Márk

– A Tanulmány a nőkről című darabot láthatja elsőként a színházszerető közönség szeptember 18-án, majd felnőtt és gyermek bemutatók színesítik a palettát – fogalmazott Simon Lajos, aki arról is beszámolt: – Mindezeket szóló előadások egészítenek majd ki: lesz opera, operett és musical is a kínálatban.

Az igazgató azt is elmondta: tárgyalásokat folytatnak az egyik nagy bevásárlóközponttal. Ennek eredményeként a salgótarjáni üzletükben Zenthe pontot alakítanak majd ki, ahol meghatározott napokon jegyvásárlásra lesz lehetőség. A Zenthe 100 emlékév is folytatódik tovább, ennek zárására elkészül egy könyv dr. Csongrády Béla tollából, „Színház született” címmel.

Opera, operett és musical is színesíti a palettát a következő évadban
Fotó: H. M / NMH

Dr. Dániel Zoltán, a megyeszékhely alpolgármestere arról tájékoztatott: Az elmúlt évtől a városvezetés 98 millió forintos támogatását az állam 112 millióval egészítette ki. Emellett a különböző pályázatok többletforrásokat biztosítanak a színház működéséhez.

– A társulat távolabb élő tagjainak, a közgyűlés legutóbbi döntése alapján, három éven keresztül nyolc lakást biztosít az önkormányzat a Garzonházban – közölte az alpolgármester, hozzátéve: – Ezek felújítására a színház keresi a forrásokat.

Sok más mellett Orosz Dániel, értékesítési vezető arról számolt be: a Salgótarjánban bemutatott sokszínű darabok felvonultatásán kívül, szintén fontos számukra a megyei jelenlét, és a vendégszereplések is. Ez utóbbi az elkövetkezők hónapokban nem csak az országszerte, hanem a határon túli városokban, így Kassán, Temesváron és Aradon is megvalósul.

– Az előző évad különleges pillanataiból merítünk erőt az előttünk álló feladatokhoz, bízva abban, hogy a vírus nem ítél minket tétlenségre – fogalmazott Orosz Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában