könyv

2019.06.28. 16:50

Régi rockbandák nyomában jár a rétsági író

Különleges vállalkozásba kezdett ifj. Majnik László, aki régi magyar könnyűzenei együttesek nyomában jár, időrendi sorrendben, szakmai szempontok alapján elemezve a megjelent hanglemezeiket. Legutóbb az Omega zenekart vette górcső alá, ennek a könyvnek a bemutatóját tartották nemrégiben a Városi Könyvtárban.

Hegedűs Henrik

Az Illés együttes volt a bemutatkozó kötet, ennek kedvező fogadtatása adta az ötletet a folytatáshoz, így következett a Benkő László és Kóbor János fémjelezte legendás „banda” munkásságának ismertetése, a sorozat a „Barázdák között” címet kapta.

A könyv bemutatóján dr. Bálint Csaba, a Magyar Rockmúzeum elnöke a szerzővel folytatott beszélgetés közben értékelte az alkotást. Szóba került az a kitartó munka, ami az előkészületektől az utolsó simításokig jellemezte az írót, aki nem sajnálta a fáradtságot, hogy maguknál a tagoknál is tudakolózzon a részletekről. Szerencsére értő fülekre talált, és gondosan, pontosan gyűlt össze a kellőképpen felhasználható anyag.

fj. Majnik László
Fotó: Teknős Dominik / NMH

A másik vendég, László András könyvkiadó-vezető hozzátette, azért is különlegességnek számít ez a kötet, mert míg a korábbi, hasonló jellegű kiadványokat többségükben zeneszerető, rajongó újságírók alkották meg, addig ifj. Majnik László aktív, vérbeli zenész, hiszen az egész mű az egyes számok legapróbb elemzéséből és a kor más együtteseihez fűződő viszonyukból épül fel. Ráadásul a szerző hatalmas magángyűjteménnyel rendelkezik a bakelit lemezekből.

A beszélgetésből kiderült, ifj. Majnik László újabb tervet fontolgat, ezúttal a Hungária történetét kutatja.

Fotó: Teknős Dominik / NMH
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában