Muzsika

2018.12.21. 16:55

A szécsényi tanárnő lételeme a zene

A fáradhatatlan tanárnőt nyugodtan nevezhetjük a zene apostolának.

Szenográdi Ferenc

Forrás: N.M.H.

Szakmai munkája egy kicsit össze­forrt a város zenei életével, azt mondhatjuk, annak karnagya. Lévárdi Beáta a miskolci zeneművészeti főiskolán zongora, szolfézs szakon diplomázott. Később a budapesti Zeneművészeti Egyetemen középiskolai énektanári, karvezetői és zeneelméleti szakon újabb diplomát kapott és megvan a tanügyigazgatási szakértői, illetve a mestertanári szakvizsgája is. A tanárnő fontosnak tartja a szakmai megújulást, a holtig tartó tanulás híve.

Fotó: N.M.H.

Szécsényben 1992-től tanít az alapfokú művészeti iskolában. Még abban az évben elvállalta az Erkel Ferenc Vegyeskar zenei kíséretét. Borda István karnagy halála után, 1994-től a kórus szakmai vezetője, karnagya. Nemcsak kezével, a lelkével is vezényel, látni a szemében a csillogást, magával ragadja a kórus tagjait, akikkel szinte együtt él éneklés közben. Szakmai irányítása alatt tizenegy alkalommal kaptak arany minősítést, magukénak tudhatják a Gála Kórus elismerését. A Magyar Rádióban több alkalommal is felvétel készült velük. Számos hazai és nemzetközi kórusfesztiválon vettek részt, jogosan lehetnek büszkék arra, hogy az idén a kórus pápai áldásban részesült.

Lévárdi Beáta alapító tagja a szécsényi városi gyermekkarnak, amely 15 éves fennállása alatt négy alkalommal kapott arany minősítést. A tanárnő lelkes szervezője Szécsény zenei eseményeinek. Több alkalommal is szervezett regionális kórustalálkozót. Örömmel újságolta, hogy 2019 tavaszán, Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából nemzetközi kórustalálkozóra kerül sor a városban.

Tanítványait lelkiismeretesen felkészíti a különböző versenyekre. Az elmúlt több mint 30 év alatt negyven alkalommal kaptak nívódíjat diákjai a megyei és országos zongora- és énekversenyeken. Az idén, Sánta Dávid és Holecz Martin a megyei négykezes zongoraversenyen nívódíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában