Helyi kultúra

2015.04.12. 05:52

Idén is átadják a Spangár-díjat

fenyvesi

Rétság. A Városi Művelődési Központ és Könyvtár vár minden érdeklődőt a költészet napja alkalmából tartandó rendezvényre, amit április 11-én, szombaton délután 15 órakor tartanak meg az intézmény épületében. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően idén is átadják a Spangár-díjat, amit a Spangár András Irodalmi Kör és a Falvak Kultúrájáért Egyesület hozta létre 2004-ben. Azóta minden évben kiosztásra kerül nemzetközi pályázat alapján vers és próza kategóriában. Az elismerést Spangár András (Nógrád, 1678. január 29. - Rozsnyó, 1744. márc. 14.) jezsuita szerzetesről nevezték el, aki elsőként foglalta enciklopédiába a magyar nyelven alkotó irodalmárokat. A Spangár Andrást ábrázoló, tűzzománcból készült díjat Dovák B. József grafikusművész tervezte.

Majd ezután az érdeklődőknek bemutatják az „Üzenetek, vallomások, strófák” című antológiát is. A rendezvényen közreműködik Egry Gábor, Drexler Tamás, Kelemen Ágnes, Krasznai Gyula, Mezőfi Zsófia, Pekáryné Mindszenti Csilla, Varga Nándorné, valamint Jóni Anita népdalénekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában