Donorok

2024.07.11. 15:20

Véradásra buzdítanak Nógrádban a szervezők

Nyáron nagy szükség van a véradók segítségére, aki egészségesnek érzi magát ne habozzon!

Gulyás Edina

A nyári időszakban a lecsökkent véradói aktivitás miatt most minden csepp vérre szükség van – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete.

Nyáron is véradásra buzdítanak a szervezők
Nyáron is véradásra buzdítanak a szervezők
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Vármegyénkben számos lehetőség kínálkozik a következő napokban véradásra. Mint azt a donorok már megszokhatták, a Salgótarjáni Területi Vérellátóban hétfőn, július 15-én várják őket  8 és 14 óra között. Másnap Érsekvadkerten, az Ifjúsági Házban 13-tól 18 óráig nyújthatják karjukat tűszúrásra. Szerdán, július 17-én Salgótarjánban két helyszínen, csütörtökön Mátraverebélyben és Taron, pénteken pedig Dejtáron lesz lehetőségük véradásra a segíteni szándékozóknak. A részletekről és az időpontokról a Véradásszervezés-Salgótarján Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

– Arra kérünk mindenkit, aki egészséges és megteheti, adjon vért és rokonait, barátait is buzdítsa erre – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a Vöröskereszt vármegyei szervezetének munkatársa. – A nyár a feltöltődésről szól, a véradás pedig jó lehetőség arra, hogy feltöltsünk másokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában