Kezelés

2024.07.04. 14:05

Szúnyoggyérítést tartanak Litkén

Sipos Nina Vivien

Kristófné Dudás Zsuzsanna, Litke polgármestere a minap folyamán a község Facebook-oldalán osztotta meg, hogy földi úton történő szúnyoggyérítést tartanak a településen július 12-én, pénteken a napnyugta utáni órákban. Pótalkalmak július 13. és 14. napok. Ahogy a lakossági tájékoztatóban írták, hogy alkalmazott szúnyogirtó szer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga pedig néhány óra alatt lebomlik.

Teendők a szúnyoggyérítés előtt

Litke Község Önkormányzata javasolja a lakosság részére, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A szúnyogirtó szerrel kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A vegyszert kibocsátó gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A lakossági tájékoztatás kitért arra is, hogy a külső téren a fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülőesővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyoggyérítő kezelés kiegészítéseként javasolt, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában