táborozás

2024.07.01. 19:00

Segítette a pályaválasztást az ifjú polgárőrök tábora Balassagyarmaton

A tanévzárást követően szervezte meg a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetség a középiskolás korosztály számára az ifjú polgárőrök táborát a balassagyarmati Nyírjes üdülőövezetében található oktatási központjukban.

Hegedűs Henrik

Az egyhetes együttlét során immár hatodik alkalommal találkoztak azok a fiatalok, akik rendszeres önálló szolgálatot teljesítenek felnőtt társaik kíséretében, segítve ezzel településük, lakhelyük közbiztonságának erősítését a bűnmegelőzés érdekében. A tábor ideje alatt a gyermekek megismerkedtek a rendvédelmi és honvédelmi szervek tevékenységével, mintegy megkönnyítve a későbbi pályaválasztásukat is, majd az új ifjú polgárőrök letették esküjüket.

polgárőr, tábor
A Honvédelmi Sportközpontban lőttek, íjászkodtak, a 25. Területvédelmi Zászlóalj tagjai jóvoltából katonai közelharc oktatáson és tereptan-ismertetőn vettek részt az ifjú polgárőrök
Forrás: Beküldött

Természetesen a gyakorlatok külső helyszíneken is zajlottak, így például meglátogatták a Balassagyarmati Fegyház és Börtön intézetét, betekintettek a büntetés-végrehajtás unkájába, megtekintették a zárkákat, a „dühöngőt”, az Ipoly Cipőgyár részlegét, illetve az intézkedéstaktikai bemutatót.

Közelharc oktatás is szerepelt a programban

A Honvédelmi Sportközpontban lőttek, íjászkodtak, a 25. Területvédelmi Zászlóalj tagjai jóvoltából katonai közelharc oktatáson és tereptan-ismertetőn vettek részt, kézbe vehették az egyenruhásoknál használatos fegyvereket, és nem maradhatott ki a sorból a közös kerékpározás sem, kifejezetten a legfontosabb betartandó közlekedési szabályokra összpontosítva. Hasonlóképpen a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a város katasztrófavédelmi kirendeltségének dolgozói szintén tartottak nekik pályaorientációs célú bemutatót, míg az Ipoly-völgyi Különleges Mentőcsoport a nyár veszélyeire hívta fel a fiatalok előtt a figyelmet. A sportolás keretében a közeli tó adta lehetőségeket kihasználva eveztek és kajakoztak-kenuztak a vízen. 

Esküt tettek a fiatalok

A Palóc Ringre történt kiruccanás során pedig az ifjak különböző furfangos feladatokat oldottak meg, kerékpáros gyorsasági és lassúsági versennyel fűszerezve. Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke a tábor értékelésében kifejtette, tartalmas és érdekes ismeretterjesztő napokon estek át a gyerekek, amiben kiváló támogatást nyújtottak a partnerszervek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában