Ellenőrzés

2024.07.04. 11:50

Sebességmérésre is alkalmasak a balassagyarmati fix kamerák

Balassagyarmat határában új táblák jelzik a kamerás közúti ellenőrzést. A telepített eszközök nemcsak a forgalom megfigyelésére és a teherautók ellenőrzésére alkalmasak, hanem sebességmérésre is.

Lukács Zsófia

Az Ipoly-parti város forgalmas útjain Ipolyszög és Őrhalom felől is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. úgynevezett Hu-Go ellenőrzésre szolgáló kamerái figyelik a közlekedőket. A szolgáltató, mint az ellenőrzés támogatására kijelölt szervezet, a jogosulatlan úthasználat kiszűrését a forgalom megállítása nélkül végzi a telepített kapukkal. A fixen telepített díjellenőrző állomások felismerik és rögzítik a keresztmetszeten áthaladó járművek – a díjfizetés szempontjából fontos – adatait.

sebességmérés
Sebességmérésre is alkalmasak az eszközök
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Portálunkat Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója arról tájékoztatta, hogy a kamerák a túlsúlyos, túlméretezett gépjárműveket szűrik ki, a teherautók útdíjfizetési kötelezettségét ellenőrzik, de sebességmérésre is alkalmasak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában