Pályázatok

2024.07.07. 20:51

Milliós támogatásokat nyertek a salgótarjáni állatvédők

Angyal Eszter

277 szervezet nyert el támogatást az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton, köztük több salgótarjáni egyesület. Az MTI közleménye szerint a május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezett, ebből 277-et részesítenek támogatásban. A nyertes pályázatok közül 237 társállatokkal foglalkozik, de mentőkutyákkal, valamint vadonélő, illetve haszonállatokkal foglalkozó szervezetek is nyertek támogatást. A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól tízmillió forintig terjedhetett.
A salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület és a Mentőöv Állatvédő Egyesület egyaránt 1.200.000 forintot, a Karancs Mentőkutyás Alapítvány 1.800.000 forintot, míg a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület 2.100.000 forintot nyert el a pályázaton. Az állatvédelem legfontosabb szereplői hazánkban a civil szervezetek. Az állatvédő szervezeteknek nagyon sokat köszönhetünk, ezért a kormány minden eszközzel megpróbálja támogatni őket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában