Ünnepség

2024.07.01. 17:55

Megünnepelték a lakóház 55 éves történetét Salgótarjánban

Különleges eseményre került sor a minap a Völgyváros nevű civil szervezet Arany János út 1. szám alatti közösségi házában. A mintegy félszáz különböző életkorú ember ünnepelni jött össze, hogy A mi kis falunk – 55 éves a házunk címmel megemlékezzen a Március 15. út 34-es számú épület 1969 óta tartó történetéről.

Csongrády Béla

A főszereplő Szabó Istvánné Piroska nyugalmazott pedagógus, az egykori pedagógiai intézet munkatársa volt ötletadóként, szervezőként. Nyitányként egy általa írt szép szöveget és egy, a Karancsot ábrázoló színes fotót osztottak ki. A programot a házigazdák nevében Dér Leonóra és Csendes János nyitotta meg, majd Szabó Piroska időutazásban részesítette a megjelenteket. 

lakóház, ünneplés
A mintegy félszáz ember ünnepelni jött össze, emlékeztek a lakóház 55 éves történetére
Fotó: Hüvöi Csaba / Forrás: Nool

Elsők között érkeztek a lakóházba

Igaz meseként mondta el, hogy férjével az elsők között érkeztek a házba. Az Alföldről – ő például a Békés megyei Gádorosról származik – jöttek, ugyanis akkoriban a gázfűtés elterjedése idején a városnak szüksége volt olyan szakemberekre, mint a férje. A baráti kör egyik tagja, Bratinka Gábor önmagát gitárral kísérve elénekelte és elénekeltette a Boldog születésnapot! című dalt, majd a ház takarítónőjének gyermekei – Tóth Dániel és Sándor – mondták el az épülettel összefüggő néhány élményüket. 

Díjakat osztottak

Kiosztották a rajzpályázat díjait is. A legjobb festményt a házról a két fiú testvére, Hotyek Vivien készítette. A legfiatalabb rajzoló – néhány vonallal – a két és fél éves Nagy Hanna volt. A legidősebb lakónak virágot küldtek, majd felolvasták a támogatók névsorát is. Természetesen a jó falatok sem hiányoztak, amelyeket kellemes beszélgetés, emlékezés keretében fogyasztották el. Összességében A mi kis falunk… példaszerű rendezvénynek bizonyult. A kezdeményező a legtöbb segítséget Prémné Tóth Edittől és Horváth Józseftől kapta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában