Zarándokút

2024.07.09. 18:40

Ismét Szentkútra zarándokolnak a mentők

Immár hetedik alkalommal zarándokolnak a mentőhivatást választók Mátraverebély-Szentkútra július 13-án, szombaton és július 14-én, vasárnap a Kármelhegyi Boldogasszony és a Lellisi Szent Kamill búcsú alkalmával.

Veres Edina

A Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely nevű Facebook-oldalon megjelent tájékoztatás szerint július 13-án és 14-én, azaz szombaton és vasárnap zajlik majd a Kármelhegyi Boldogasszony és a Lellisi Szent Kamill búcsú a mentők zarándoklatával. A meghívóból kiderült, hogy immár hetedik alkalommal vehetnek részt a nemzeti kegyhelyünkre vezető gyalogos zarándoklaton azok, akik a mentődolgozói, ápolói hivatást választották.

Immár hetedik alkalommal zarándokolnak a mentőhivatást választók Mátraverebély-Szentkútra a hétvégén
Immár hetedik alkalommal zarándokolnak a mentőhivatást választók Mátraverebély-Szentkútra a hétvégén
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Archív fotó: Nool.hu

A leírás szerint az érdeklődők július 13-án, szombaton reggel 5 óra 45 perckor gyülekezhetnek majd a szécsényi templomnál. Az út során több helyen is megállnak majd elmélkedés és felfrissülés céljából a résztvevők. További hasznos információ a zarándokok számára, hogy a csoportot kisbusz kíséri majd, a csomagok szállítása megoldott, illetve útközben is lehet csatlakozni. A csoporthoz Nógrádmegyerben hozzávetőleg 10 órakor, valamint a lucfalvai elágazónál 12 óra 45 perc környékén lehet majd társulni. A meghívóban leírtak szerint július 13-án, szombaton Szentkútra érkezésüket követően a Portiuncula Alapítvány jóvoltából ebéd és felfrissülés várja a zarándokokat, akik ezután szentmisén vehetnek részt 18 órától. A szertartást György Alfréd, bécsi kamilliánus provinciális celebrálja majd.

A következő nap, azaz július 14-én, vasárnap a Kármelhegyi Boldogasszony búcsú során 9 és 11 órakor mutat be szentmisét György Alfréd atya. A szentgyónásra mindkét napon lesz majd lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában