Irtás

2024.07.04. 09:02

Gyérítik a szúnyogokat Honton

Lukács Zsófia

Hont önkormányzata arról tájékoztatta a lakosságot, hogy július 11-én, csütörtökön napnyugta utáni órákban földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek. A közlés szerint a szúnyoggyérítés pótnapjai július 12-e, vagy 13-a ugyanebben a napszakban. Az alkalmazott készítmény szúnyogirtó koncentrátum az előírt hígításban. Emellett felhívták a figyelmet arra is, hogy a készítmény emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, azonban a vegyszer a méhekre veszélyes.

A lakosság részére pedig a további intézkedéseket javasolják: „a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában