Vakáció

2024.07.11. 11:54

Adományokból táboroznak a ságújfalui és a szalmatercsi gyerekek

Számos foglalkozást szervez a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány Ságújfaluban és Szalmatercsen, annak érdekében hogy a hátrányos helyzetű gyerekek tartalmasan tölthessék szabadidejüket.

Gulyás Edina

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját Ságújfaluban és Szalmatercsen a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinálja. A dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök elnökletével működő szervezet adományokból szervez nyári táborokat a két nógrádi település gyermekei számára – számoltak be az alapítvány közösségi oldalán. Hozzátették: július közepén a nagyobbak Pilismaróton töltenek el egy hetet, augusztusban pedig a kisebbeket várják napközis táborukba.

Számos foglalkozást szervez a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, a nyár folyamán az adományokból táboroznak is majd a gyerekek
Számos foglalkozást szervez a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, a nyár folyamán az adományokból táboroznak is majd a gyerekek
Forrás: Beküldött fotó

A bejegyzés arra is kitér: foglalkozásaikat – a főzőklubot, a mozidélutánt, és a korrepetálásokat – addig is folyamatosan megtartják jelenlétpontjaikon. Az alapítvány munkatársainak és Szita Zoltánné, önkéntes pedagógusnak szívügye a gyerekek jó tanulmányi eredménye, az ő munkájukat is dicséri, hogy egy diák sem bukott meg a tanév végén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában