Egészségügy

2024.06.09. 10:28

Szügyben vehették igénybe a szűrőbusz vizsgálatait a lakosok, októberig tart a program

A szűrőbusz októberig járja a vármegyét. Szügyben vehették legutóbb igénybe a szolgáltatást a lakosok.

Szűrőbusz érkezett Szügybe, jelentős volt az érdeklődés

Fotó: Beküldött fotó

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház kihelyezett, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal segíti a vármegye településein élőket. A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” szűrőbusz program szügyi helyszínén jelentős volt szombaton a lakossági érdeklődés.  A programban a szűrőbuszok október végéig járják Nógrád vármegye településeit, melynek állomása szombaton Szügy község volt.

A helyszínen kérdőívek is segítettek behatárolni, hogy milyen természetűek lehetnek az egészségügyi panaszok. Ilyen például a fájdalom-, az agyi érbetegségekre vonatkozó, vagy az időskori demenciával kapcsolatos kérdőív is. A helyszíneken közel 60 ember szűrését tudják elvégezni, többek között vércukorszint-,koleszterinszint- mérést, vérnyomás- és pulzus-mérést, testtömeg indexet, testösszetétel meghatározást, bőrgyógyászati és neurológiai szűréseket végeznek el a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában