Nool.hu podcast

2024.06.07. 11:30

Szárnyal a tehetség: salgótarjáni diákok lehetnek a jövő médiagurujai?! (podcast)

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban kiemelt hangsúlyt fektetnek – sok egyéb terület mellett – a diákok médiás tanulmányainak fejlesztésére is, a tanulók pedig évről évre sikert sikerre halmoznak a különböző tematikus megmérettetéseken.

Angyal Eszter

Talán nem túlzás azt állítani, hogy valósággal szárnyal a tehetség a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban. A tantestületnek nagy büszkeségre adnak okot ugyanis az intézmény tanulói, akik fiatal koruk ellenére számos területen tudják iskolájuk hírnevét kiemelkedő teljesítményükkel öregbíteni.

A pályázatról, az iskolában zajló mozgókép- és médiaismeret képzésről, valamint a médiaszakkörről is beszélgettünk
Gecso Boglárkával, Kele Szabó Ágnessel és Bimbatti Robertával (balról jobbra) a pályázatról, az iskolában zajló mozgókép- és médiaismeret képzésről, valamint a médiaszakkörről is beszélgettünk
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Hír FM Salgótarján

Nincs ez másképp az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem által évek óta meghirdetett Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból – Tehetségútlevél a felsőoktatásba pályázat kapcsán sem, amelyen idén már 11. alkalommal vettek részt a madáchos diákok. Az oktatási intézmény tanítványainak már az elmúlt években is számos alkalommal sikerült komoly eredményeket elérni ezen a programon, és persze idén sem volt ez másként.

A pályázatról, az iskolában zajló mozgókép- és médiaismeret képzésről, valamint a médiaszakkörről is beszélgettünk legfrissebb podcastünk keretében az intézményben ezt a területet lelkesen éltető tanárnővel, Kele Szabó Ágnessel, valamint két tehetséges diákjával, Bimbatti Robertával és Gecso Boglárkával. A fiatalokat életükben először hoztuk olyan helyzetbe, hogy mikrofon mögé kellett ülniük és magukról kellett beszélgetniük egy számukra idegennel, de profin megoldották a feladatot. Talán épp ők lesznek a jövő médiagurujai?! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában