Viharkárok

2024.06.16. 08:21

Pofátlan csalók bukkantak fel Bátonyterenyén

A napokban hatalmas vihar söpört végig Nógrád vármegyén, Bátonyterenyén is jelentős károkat okozott. A csalók már ezt is ki akarják használni.

Gulyás Edina

A csalók főleg az időseket vették célba

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Fákat döntött ki, háztetőket bontott meg a tomboló szél, sok család került kiszolgáltatott helyzetbe. Mint arról portálunk is beszámolt: a helyi önkormányzat a katasztrófavédelem szakembereivel és helyiekkel kiegészülve azonnal elkezdte a károk felszámolását. 

Szépkorúakat vettek célba a csalók

Orosz István, a város újonnan megválasztott polgármestere közösségi oldalán arra hívta fel a helyiek figyelmét, hogy Bátonyterenyén megjelentek olyan csalók, akik elsősorban az idősebb korosztály kiszolgáltatottságát kihasználva, jelentős túlárazással ajánlják fel, hogy elvégzik a viharkárok utáni szükséges munkákat. Arra nagy összegű előleget is felvesznek, majd a munka megkezdését követően azzal állnak elő, hogy a költségek jelentősen megnövekedtek.

A bejegyzés arra is kitér: a kisterenyei városrészben ennek vált áldozatává egy szépkorú lakó. Ezért érdemes óvatosnak lenni és az idős hozzátartozókra, szomszédokra, barátokra is jobban odafigyelni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában