Vakáció indító

2024.06.25. 18:15

Nyárindító móka, játék és jó hangulat: így rajtolt el a szünidő Márkházán

Mókázással kezdődhetett a szünet kicsik és nagyok számára egyaránt Márkházán. A Nyárindító móka nevet viselő rendezvény során a gyerekekre sok játék, sorverseny és kacagás várt, míg a felnőttek jó hangulatú beszélgetés közben kapcsolódhattak ki.

Veres Edina

Jókedv és színes programok sora tarkította a délutáni órákat a napokban a polgármesteri hivatal udvarán Márkházán. A nyárindító móka című esemény egyik szervezője, dr. Mravcsik Zoltán portálunk érdeklődésére elárulta: a rendezvény egy közösségi összefogás segítségével valósult meg.

– Örömmel tapasztaljuk, hogy a hozzávetőleg 250 lelket számláló falunkból egyre többen bekapcsolódnak egy-egy ilyen program szervezésébe. Immár nem csupán vállalkozások, hanem magánszemélyek is jelzik számunkra, hogy részt szeretnének venni a megvalósítás feladataiban. Így történt ez most is, hiszen sokan például a sorversenyekhez hoztak magukkal játékokat a gyerekek legnagyobb örömére – fejtette ki dr. Mravcsik Zoltán, aki azt is elmondta: már korábban megfogalmazódott bennük egy, a legkisebb lakosoknak szóló esemény megszervezése. Mivel azonban a helyi nemzetiségi önkormányzatgyereknapi programmal már készült , úgy döntöttek, hogy kicsit eltolják időben a megálmodott rendezvényüket, illetve annak tartalmát is módosítják, aktualizálják. Így jött létre a vakáció indító esemény.

Salgótarjánból és Budapestről is érkezett résztvevő a Nyárindító mókára

A délután során minden korosztály találhatott kedvére való elfoglaltságot. A felnőtteket jó hangulatú beszélgetés, míg a gyerekeket különböző játékok mellett mesekvíz, ugrálóvár, illetve ügyességi és sportos feladatokból álló verseny várta. Ez utóbbi során minden versenyszám legjobbjait külön díjaztak a szervezők apró ajándékokkal, édességgel. Ezentúl a kicsiket mini Shetland pónik hátára pattanva a lovaglást is kipróbálhatták, illetve a rendezvény résztvevőit a szervezők egy finom ebéddel is megvendégelték. Dr. Mravcsik Zoltán azt is kifejtette, hogy a program sok résztvevőt csalogatott a helyszínre, a település lakóin túl olyanok is ellátogattak Márkházára, akik valamilyen formában kötődnek a faluhoz.

– A legtöbb községbeli kisgyermeket elhozták a szülei a nyárindító eseményre, illetve volt, akinek az unokája Salgótarjánból vagy épp Budapestről érkezett a vidám délutánra. Nagyon örömünkre szolgált, hogy ilyen nagy érdeklődés övezte ez az eseményt, illetve az azzal kapcsolatos pozitív visszajelzések hasonló programok szervezésére motiválnak minket – hangsúlyozta dr. Mravcsik Zoltán, aki azt is hozzátette: a tervek szerint ősszel rendeznek egy egész, a Kis-Zagyva-völgyére kiterjedő focitornát annak érdekében, hogy a hat településen élőket kicsit összehozzák egy baráti találkozón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában