Életmentés

2024.06.25. 14:20

Még mindig küzdenek Gombóc, a pásztói mentőkutya életéért

Ismét segítséget kért a közelmúltban a Help Mentőkutyás Egyesület. A betegséggel küzdő kutyájuknak ugyanis még mindig kezelésre van szüksége.

Nagy Orsolya

Mint arról korábban portálunk beszámolt, az egyesület mentőkutyája, Gombóc lesújtó diagnózist kapott, ugyanis daganatos elváltozást találtak nála. A kutya túl is esett az életmentő műtéten, azonban úgy tűnik, hosszú még az út a gyógyulásig.

Még mindig beteg az életmentő kutya

Mint arról az egyesület a napokban a Facebook-oldalán beszámolt, ismét segítséget kérnek, ugyanis a megérkezett szövettan alapján Gombóc csontjából nem sikerült ép szélekkel eltávolítani a tumort. Szerencsére azonban a lágy szövetekben és egyéb szervekben a CT vizsgálat alapján továbbra sincs áttét, ezért sugárterápiát javasoltak, amit Kaposváron el is kezdtek. 
A szervezet hozzátette: a kezelési költségek viszont meghaladják a Help Mentőkutyás Egyesület lehetőségeit. Ezért szeretnének támogatást kérni a segítő szándékú emberektől, hogy ne legyen hiábavaló az eddig megtett út, hogy Gombóc kaphasson még időt, valamint lehetőséget egy teljes kutyaéletre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában