Siker

2024.06.11. 11:40

Figyelemre méltóak a balassagyarmati kadétok eredményei

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola kadétjai az elmúlt hetekben több országos versenyen is szép sikereket értek el – tudatta a portálunkhoz eljuttatott közleményben a balassagyarmati intézmény.

Lászlók Judit

Az akadályok jól vették a balassagyarmati kadétok

Forrás: Beküldött

 A balassagyarmati iskola diákjai az elmúlt hetekben több országos eredményt hoztak haza – olvasható a közleményben. Hozzátették: A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola rendész és kadétprogramjai öt év alatt acélossá teszik a fiatalokat – vallja oktatójuk, Czibulya Márk, aki komoly versenyeredményekről is beszámolt. Az elmúlt hetekben több megmérettetésen is bizonyították, hogy nem csupán Nógrád vármegye legerősebb kadét-csapatait képesek kiállítani, de régiós és országos szinten is figyelemre méltóak az eredményeik.”

kadétok, verseny
A kadétok Szolnokon is szép eredményt értek el
Forrás: Beküldött

Minden versenyen helytálltak a kadétok

A közleményben kiemelték, hogy május végén, Szolnokon, az I. Krause Kupa versenyén az intézmény négy fős csapata vett részt, és az induló 22 iskola csapata között a 8. helyen végeztek, megelőzve vármegyei versenytársaikat. A csapat tagja volt Horváth Bence, Istvanovszki Ambrus, Rodák Dávid és Verebélyi Balázs. Néhány nappal később már a bánki Honvéd Kadét Akadályfutó Versenyen rajtolt el az iskola hat tanulója. Majd nagyszerű helytállással 52 iskola 679 tanulója részvétele mellett, a fiú csapat kategóriában az előkelő 5. helyen végeztek. Az egyéni sorrend az alábbiak szerint alakult: 15. lett Istvanovszki Ambrus, 16. Rodák Dávid Róbert, 79. Rados Ádám Bende, 98. Horváth Bence, 132. Huller Jácint Pál és 134. Szendrei Vencel Larion.

kadétok, verseny
A bánki Honvéd Kadét Akadályfutó Versenyen is remekeltek a kadétok
Forrás: Beküldött

Több nyári táborban is részt vehetnek a kadétok

Emellett kitértek arra is, hogy a kadét és rendészeti képzésben résztvevők hamarosan több táborban is részt vesznek. 

„Július 1. és 5. között a 11. évfolyamon végzetteket honvédelmi tábor várja, június 19. és 21. között a nyírjesi Polgárőr-házban az ifjú polgárőrök táborában vehetnek részt foglalkozásokon, itt rendőrök, katasztrófavédelmi és büntetésvégrehajtási szakemberek készítik fel őket, június 24. és 29. között pedig a 12. évfolyamosokat kadettábor várja. Mindezeken túl pedig a nyár derekán a Mikszáth hat diákja a Magyar Honvédség szolnoki légibázisán ejtőernyős táborban vehet részt, ketten pedig a vitorlázórepülők közt próbálhatják ki felkészültségüket” – írták a közleményben. 

Végül Czibulya Márk hangsúlyozta: „az iskolájukban, illetve a versenyeken, táborokban megszerzett képességek nem csupán a honvédelmi vagy rendvédelmi pályára készülő diákjaik számára fontosak, azt később bárki az élet különböző területein hasznosíthatja.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában