Nool.hu videó

2024.06.15. 16:54

Favágásban mérték össze erejüket a csapatok Keszegen (fotók, videó)

Keszeg önkormányzata és a Keszegfeszt Egyesület családi napot rendezett szombaton a Keszegi Szabadidő Központban. A rendezvény keretében megtartották az egyik népszerű fűrészmárka országos fakitermelő bajnokságának regionális fordulóját is.

Lászlók Judit

A favágó versenyt idén 13. alkalommal rendezték meg Keszegen

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Idén immár 22. alkalommal rendezik meg az egyik népszerű fűrészmárka országos fakitermelő bajnokságát, ahol ezúttal is keresik hazánk legügyesebb favágóit. Keszegen tizenharmadszor adtak otthont a bajnokság regionális fordulójának, amelyre a csapatok Nógrád és Pest vármegyéből érkeztek. 

favágók, verseny
A versenyen eldől, ki a legjobb favágó
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Sok favágó dolgozik Keszegen

– Ez a verseny amellett, hogy közösségépítő erővel bír, azért is fontos, mert a környező településeken, valamint Keszegen is nagyon sok favágó, fakitermelő van, akik vállalkozásszerűen végzik a tevékenységet. Továbbá a környéken nincs ilyen vagy ehhez hasonló verseny – mondta el portálunk érdeklődésére Csiri Csaba, Keszeg polgármestere. Hozzátette, a favágó versenyen kilenc négyfős csapat mérettette meg magát négy versenyszámban.

Mint mondta, a feladatok közé tartozott a láncszerelés, a kombinált vágás, a döntés, illetve egy négy méteres fát kellett méterenként elvágni, félbehasítani, majd azokat legallyazni. A regionális fordulóból az első öt helyezett jutott tovább a döntőbe, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg Bábolnán. 

Családi napot rendeztek

A polgármester kiemelte, a versenyt az önkormányzat és a Keszegfeszt Egyesület által rendezett családi nap keretében, az Ipoly Erdő Zrt. és a STIHL közreműködésével tartották meg szombaton a Keszegi Szabadidő Központban. A családi napon az érdeklődőket egyebek mellett gyermekprogramok, erőpróba, erdészeti gépbemutató, fafaragás, íjászat, kézműves foglalkozások és főzőverseny is várta. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában