Kereskedelem

2024.06.13. 08:32

Nem engedélyezik újabb utcai árusítóhelyek létesítését Rétságon

Nem kíván több utcai elárusító bódé és büfékocsi működését engedélyezni Rétság önkormányzata, erről nemrégiben határozatban döntött a képviselő-testület.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán, a város polgármestere a téma részletezése során kifejtette, a közelmúltban két újabb kérelem érkezett a település vezetéséhez, hogy a központban mobil árusítóhelyet szeretnének létesíteni a portékáik számára, ezért döntöttek úgy, hogy előterjesztést készítenek a tartós közterület-használati kérelmek ügyében.

büfékocsi, Rétság
Nem lesz több utcai bódé  és büfékocsi Rétság belvárosában
Fotó: Hegedűs Henik / Forrás: Nool.hu

Hozzátette, korábban született már testületi határozat hasonló kérdésben, méghozzá tavaly tavasszal. Ekkor a városkép javítása érdekében több helyen felszólították az érintett kereskedőket az ideiglenes építmények elbontására és megszüntetésére, illetve egy már meglévő használati szerződést is felmondtak.

Nem támogatják a piaci versengést

A polgármester elmondta, elsődlegesen azt kellett tisztázni, hogy a mobil elárusítóhelyekre a jövőben adjon-e egyáltalán engedélyt az önkormányzat, hiszen ezzel például az alkalmi árusok és az őstermelők is kiszorulhatnak az adott területről. Különös tekintettel pedig azért érdemes véglegesen pontot tenni az ügy végére, mert nem szabad a továbbiakban tág teret engedni a vállalkozók egymás közötti piaci versenyének, hiszen jelenleg is nyolc helyen lehet kész élelmiszert vásárolni Rétságon. Ráadásul egyes pontokon, például az úgynevezett „kisparkolóban” továbbra is folyamatos panaszok érkeznek ezekre a kihelyezett árusító helyekre, mert a lakosok szerint meglétük zavarja a közlekedésbiztonságot.

A vásártéren lehet majd üzlethelyiséget bérelni

Végezetül a tartós közterület-foglalási kérelmekkel kapcsolatban az a határozat született, hogy a város önkormányzata nem kíván újabb bódékat, büfékocsikat a település területén engedélyezni, ugyanakkor minden érintett figyelmét felhívták arra, hogy hamarosan megnyitja kapuit a vásártér, ahol lehet majd üzlethelyiségeket bérelniük a kereskedőknek és vendéglátósoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában