Kiállítás

2024.06.11. 14:17

Barlangok világába kalauzolják a pásztóiakat

Nagy Orsolya

A látható láthatatlan: Bányák és barlangok az ibolyántúli fényben címmel nyílik kiállítás a településen június 15-én, szombaton, 13 órakor – adta hírül a Pásztói Múzeum Facebook-oldalán. Mint fogalmaztak, az érdeklődők ezúttal Berentés Ágnes fotókiállítását tekinthetik meg, amely során a föld alatti világ rejtett szépségeit mutatják be fotókon keresztül. Hozzátették: a kiállítás olyan perspektívába helyezi a bányákat és barlangokat, amit még sosem lehetett látni. Az ibolyántúli fényben megörökített képek különleges hangulatot és misztikumot árasztanak, új megvilágításba helyezve a föld alatti terek varázsát.

Az intézmény kiemelte, a rendezvény kreatív múzeumi játszóházzal kezdődik, ahol ásványturkálóval és kézműves termékek vásárával várják a látogatókat. A megnyitón beszédet mond Farkas Attila polgármester és dr. Szolyák Péter, a Hermann Ottó Múzeum igazgatója. Ezt követően pedig múzeumi rejtély során fejtik meg a barlangok titkait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában