Nool.hu podcast

2024.05.30. 17:22

Világszínvonalú orvosi eszközzel bővült a tarjáni kórház csecsemő- és gyermekosztálya (podcast)

A salgótarjáni kórház gyermekosztálya ismét egy új, világszínvonalú orvosi eszközzel gazdagodott a napokban, amelyet az országos vadásztársaság, a Belux Csoport Kft. és a Verbói család nagylelkű adományából tudtak 2,3 millió forintért megvásárolni.

Sipos Nina Vivien

Mint arról már korábban beszámoltunk: idén is nagylelkű pénzadományt kapott a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztálya, amelyet a tavaly decemberi jótékonysági vadászaton gyűjtöttek össze. A nagy értékű összegből egy olyan innovatív, high-tech műszert vásároltak, amely fájdalommentesen, vénás vérvétel nélkül képes kimutatni az újszülöttek vérképét. Ezáltal pedig egyszerűbbé válik majd a gyermekek betegségeinek a gyógyítása és az ellátása a vármegyében.

Világszínvonalú orvosi eszközzel gazdagodott a salgótarjáni kórház a napokban
Világszínvonalú orvosi eszközzel gazdagodott a salgótarjáni kórház a napokban
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A szerdai ünnepélyes adományátadón részt vett és beszédet mondott Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Balla Mihály országgyűlési képviselő, dr. Szabó Attila főorvos, dr. Laczkó Tamás megbízott főigazgató, illetve Verbói Gábor Nógrádmegyer polgármestere.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában