Horgászszerencse

2024.05.25. 15:07

Páratlan páros: Maconkán teljesült a horgász nagy álma

„Páratlan páros” akadt horogra a napokban Maconkán. A szerencsés horgász előbb egy abszolút tórekord méretű fekete amurt emelt a partra, majd néhány órával később egy régi álma is valóra vált a tóparton.

Veres Edina

A horgász régi álma teljesült Maconkán

Forrás: Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere

Igazi sikertörténet született a Maconkai-víztározó partján a napokban. A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon jelent meg a tájékoztatás, amely szerint már sokaknak ismerős lehet a maconkai rekordlistáról Godó György neve. A horgász tavaly egy különleges, fehér harcsát terelt a partra. Mint írták, a sok szép rekordfogás között azonban eddig még egy 20 kilogramm feletti ponty sem akadt, hiszen a „csúcsot” egy 19 kilogrammos példány jelentette még 2018-ból. 

„Nos, Gyuri bácsi az I. szigeten elsőként nem a várt óriáspontyot, hanem egy jóval nagyobb ritkaságot, egy új abszolút tórekord fekete amurt fogott. A 104/70 cm-es paraméterekkel rendelkező hal 23,05 kilogramm volt a mérlegelésen – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült a sikert a jogos ünneplés, majd néhány újabb szép hal kifogása követte. 

Végül horogra akadt a horgász rég áhított kívánsága is

Godó György azonban itt még nem „tette le” aznapra a horgászbotot, így pár órával később jött a nagy duplázás méghozzá a régen várt 20 pluszos – pontosabban egy 22,09 kilogrammos – nyurgaponty képében. A posztban a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület vezetősége gratulációját fejezte ki a sikeres és egyben szerencsés horgásznak a nem csak maconkai fogások tekintetében elért „páratlan pároshoz”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában